OVER ONS

ZVK MARMOT Plus is gegroeid uit de in 1986 opgerichte wijkploeg ZVK De Marmot naar de naam van de sociale woonwijk gelegen aan de Astridlaan te Wezembeek-Oppem, in de schaduw van de gemeentelijke sporthal.

Van deze zaalvoetbalclub blijft nu enkel een veteranenploeg over, die om de twee weken vriendschappelijke zaalvoetbalwedstrijden speelt op vrijdagavond van 20u tot 21u in de sporthal R. Cumps te Wezembeek-Oppem en dit afwisselend met KO Girls WOKRA de meisjesploeg opgericht door ZVK De Marmot ( actief in de 2de afdeling dames van het Liefhebberverbond Zaalvoetbal Meerbeek LVZM) .

Het competitieve deel van de ZVK De Marmot-heren ging midden de jaren ‘90 over in de fusieploeg ZVK Marmot Wezembeek Diplomats, kortweg de Diplomats.

De plaats van deze club in de Vlaamse Zaalvoetbalbond werd in september 2010 overgenomen door ZVK UTAX Wezembeek.


ZVK Marmot Plus richt zich voornamelijk naar de iets ‘oudere’ speler, laat ons zeggen ‘Plus 30’, vandaar ook het toevoegsel in de ‘nieuwe’ clubnaam. Toch gebeurt het ook regelmatig dat een jongere speler in een eerste fase wordt ingeschakeld die dan op termijn doorgesluisd wordt naar de competitieploeg .

Is er op het sportieve vlak een samenwerking met KO Girls et UTAX, op vlak van bestuur en financiën gebeurt alles gescheiden.